Школа "Интензив"
ЙОГА НА СМЕХА
Начало / Нашите съвети / ЙОГА НА СМЕХА

 „Ха-ха-ха!“ – изсмя се графът на развален испански. Сигурно сте чували тази шега! В Школа ИНТЕНЗИВ знаем, че прекрасно се получава да се смееш и на поносим немски, перфектен английски, плажен руски или какъвто език си изберете, защото смехът е универсален език на щастието. Най-хубавото е, че овладяването му не изисква време, а ефектът от упражняването му е поразителен. Може да се убедите сами, ако се включите в 60-минутна безплатна сесия по ЙОГА НА СМЕХА на 17 юни /неделя/. Мястото е Школа ИНТЕНЗИВ, а началото ще поставим в 17:00 часа. Инструктор ще бъде Дивна. Запознайте се с нея чрез ВИДЕОТО, което тя записа специално за случая.

ЙОГА НА СМЕХА е уникална практика, която съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане.

С ЙОГА НА СМЕХА, всеки може да се смее, без да разчита на хумор, шеги или комедийни  изпълнения.

 По време на практики по йога на смеха забравяме за проблемите ни като  възрастни и оставяме детето в нас да играе, защото именно по време на игра се ражда  смеха.  

Сесиите по йога на смеха започват с леки загряващи упражнения, които включват  разтягане, пляскане и раздвижване на тялото. Те помагат да се премахнат задръжките и  да се развие усещане за детинска игривост. Дихателните упражнения подготвят  дробовете за смеха, след което следват поредица от упражнения за смях.

Дълбокото дишане повишава количеството на кислорода в тялото, което от своя страна  подобрява функцията на мозъка, кръвоносната система, повишава енергетиката и  тонуса на организма. Установено е, че 10 минути сърдечен смях се равняват на 30  минути фитнес упражнения. Повишава се устойчивостта на депресии, засилва се  естествения имунитет на тялото, намалява се вредния ефект от стреса. 

Йога на смеха е откритие на индийския лекар Мадан Катариа. Провеждайки проучване  за ползотворното лечебно действие на смеха, той решил да стартира първия клуб по  смях. Така през 1995 година, в един Мумбайски парк, д-р Катариа и още четирима  души дават началото на йога на смеха. От тогава идеята е достигнала до 66 страни по света.

Кой може да се включи в ЙОГА НА СМЕХА? - Всички, които имат желание за това, но трябва да обърнем внимание, че сесията не е препоръчителна за хора, които имат:

  • обилни кръвотечения
  • всякакъв вид херния
  • хронична кашлица
  • епилепсия
  • остра форма на сърдечни заболявания
  • силна болка в гърба
  • високо кръвно налягане
  • незадръжка на урината
  • сериозни психически заболявания
  • прекарана операция през последните 3 месеца