Школа "Интензив"
Интервю с родителите и преподавателката на Анита Кавалджиева – малката ученичка с големи познания по английски език
Начало / Нашите съвети / Интервю с родителите и преподавателката на Анита Кавалджиева – малката ученичка с големи познания по английски език

Анита е едва на 5 години. Тя умее да общува с лекота на английски език. Това не би било новина и факт, който заслужава внимание, освен ако не бяха налице следните обстоятелства: Анита е родена и е живяла само в България. Родителите й знаят чужди езици, но техният, а и нейният, майчин език е българският.

 Гордеем се с Анита, защото тя е доказателство за това, че паралелно могат да се учат няколко езика, като детето не само не се обърква а и ги ползва съвсем съзнателно  в конкретни ситуации. Записахме един реален урок (в две части - част 1  и част 2)с нея, за да Ви покажем Анита „в действие“ в учебна среда. Поканихме и нейните родители  и нейната преподавателка Мария Попова, за да ни разкажат повече за Анита как тя  учи, ползва езика и дали това й харесва.  Самата Ани демонстрира удоволствието от това да говори на английски.

 

Тук ще прочетете извадки от интервюто, а целият разговор може да проследите двете части на видеото ЧАСТ-1 и ЧАСТ-2

1. Кога се срещна за пръв път Анита с английския и как започна да го учи?
Г-н Кавалджиев: Не си спомням точно кога се случи. Смятам, че тя влезе в контакт с езика чрез познатите средства за комуникация. Доколкото си спомням първо беше BabyTV.

Г-жа Кавалджиева: Може би между 2 и 3-годишна възраст, а може би и по-рано. В началото не беше само английският, но и испанският от детските анимационни филми. Беше научила и няколко думички на японски.

 

2. С какво Ани е по-различна от другите ти ученици? (въпрос към Мария Попова -  преподавател по английски език)
Първо заради възрастта си, защото е видно колко е малка. Ани е инициативна и креативна. Тя е не само попивателна, тя е книга, която пише и провокира другите да пишат върху нея.

 

3. Защо решихте да дойдете в Школа Интензив и Анита да се занимава тук с учител?
Г-н Кавалджиев: Инициативата беше моя. Анита ме провокира с това, че ми подсказа, че разбира доста от информацията, която й се предоставя по различни канали.  

Г-жа Кавалджиева: Реално нямахме и много опции, защото на такава възраст не са много преподавателите, които поемат риска или предизвикателството да работят с деца на четири годишна възраст, на каквато тя започна да посещава Школа Интензив.