Школа "Интензив"
Learning English with Mariyana is GREAT
Начало / Нашите съвети / Learning English with Mariyana is GREAT

Уважаеми родители,

Досега с Вашите деца работехме върху нашите умения да общуваме на английски език. Например, упражнявахме се върху това как да поздравяваме, да преброим колко деца има днес в часа, кой ден от седмицата е, кой сезон е и т.н. Всичко това правихме индивидуално и пред групата.

Друго наше любимо занимание в занятията по английски език е да описваме избрана от някое от децата играчка. Всяко дете представя играчка и описва нейната форма, цвят и отличителни черти.

Говорехме за зимата и за дрехите, които носим през този сезон. Изработихме коледни картички. Нашите срещи не минават без музика и песни.  Пеем песента  “Put on your shoes (scarf, hat, mittens)” и я придружаваме с движения, като така децата обикнаха „да се обличат“ на английски. Друга песен, на която много се забавляват е “One little finger”, с чиято помощ учим частите на тялото.

Ще Ви споделя една тайна:  ходим на лов за мечки, докато пеем “Bear hunt”. Докато търсим страховитото същество преминаваме през различни места, докато най-накрая го намерим в една пещера.

Във времето, което прекарвам заедно с Вашите деца, се старая да говоря основно на английски език. Момичетата и момчетата слушат и автентична английска реч и повтарят многократно езикови структури и думи, когато използваме дигиталния учебник на интерактивната система Fairyland, а също така и докато гледаме обучителни филмчета от поредицата Boogie Beebies.

Нашето забавно пътешествие в света на английския език продължава. Малките изследователи на неизвестно подхождат смело и сърцато към езиковите предизвикателства, пред които ги поставям. Всеки един от тях се справя повече от добре към момента.

И както се казва в такива случаи to be continued …

Yours truly,

Mariana Angelova