Школа "Интензив"

Тестове за самооценка

Направи теста

Клиентите за нас

Качествено езиково обучение по английски и италиански език в Школа Интензив Габрово, Севлиево, Дряново, Трявна, Габровски окръг
"Дзали Калцедония Груп" ООД Кирил Иванов, "Човешки ресурси"

Спряхме се на Школа Интензив, тъй като се нуждаехме наши служители да подобрят езиковото си равнище по английски и италиански език. Школа Интензив се отличи Повече...

ΚΛΙΚ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Α2


"ΚΛΙΚ στα Ελληνικά Α2 " е вторият учебник от едноименната поредица, който дава познания по гръцки език, които надграждат базовите знания по езика и подготвят курсиста за придобиване на сертификат за ниво А2 според Общата европейска езикова рамка.  Хартиеният носител е съпроводен с онлайн материали, които могат да се намерят на www.greek-language.gr

Учебникът се състои от 8 урока:

  • 6 урока за нови знания, подготвящи курсистите за придобиване на ниво А2.
  • 2 обобщителни урока, включващи упражнения върху лексиката и граматиката от предходните три урока.

Всички уроци имат аналогична структура. Упражнява се една тематична област по отношение и на четирите езикови умения - слушане, четене, говорене, писане. Докато се преподава лексиката, плавно се вплита граматиката и се акцентира на правилното произношение посредством упражненията за слушане.

В рамките на всеки обобщителен урок курсистите имат възможност да играят настолна игра, чрез която упражняват говоримо новите думи от тематичните единици, които се преговарят.

В края на учебника са предвидени примерни изпитни материали за придобиване на сертификат за владеене на гръцки език на ниво А2 от Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας

Според Общата европейска езикова рамка, след успешното приключване на курса ще постигнете:

Мога да разбирам най-често употребявани думи и изрази, свързани с това, което най-пряко ме засяга (основна информация за мен, моето семейство, покупки, близко обкръжение, работа). Мога да схващам същественото в кратки и ясни обяви и съобщения.
Мога да чета кратки и съвсем прости текстове. Мога да откривам точно определена и предвидима информация в често срещани текстове, като реклами, проспекти, менюта и разписания. Мога да разбирам кратки и лесни лични писма.
Мога да общувам при изпълнението на лесни и обичайни задачи, които изискват само лесен и пряк обмен на информация по познати теми и дейности. Мога да участвам с кратки реплики, дори и да не разбирам достатъчно, за да водя като цяло последователен разговор.
Мога да използвам набор от изречения или изрази, за да опиша с прости думи семейството си и други хора, условията си на живот, образованието си и настоящата си и предходна професионална дейност.
Мога да пиша кратки и лесни бележки и съобщения. Мога да напиша просто лично писмо, напр. за да изразя благодарност на някого.