Школа "Интензив"
Честита Баба Марта!

Честита Баба Марта!

 martenica_4.jpg

Краят на зимата и началото на пролетта по стара традиция отбелязваме с празника Баба Марта. Всеки от нас подарява и получава червено-бялото украшение, придружено с пожелание за здраве и щастие.

Празнуваме Баба Марта точно на 1 март, защото в народните представи пролетта идва с пристигането на румената старица, а с това и началото на новата стопанска година. Представят Баба Марта като ту сърдита, ту весела, защото тя символизира женското начало - то поражда живота и в същото време е стихия, която руши.

Това е причината другото име на месец март да е женският месец. Той е месецът на зачатието на пролетта и земята, която ще роди лятото и плодородието. Негов знак е мартеницата, символ на пробуждането и култа към слънцето.

Екипът на школа Интензив  Ви пожелава да се здрави както е здрава връзката между бялото и червеното в традиционната българска мартеница. Нека дните Ви да са изпълнени със свежестта на пролетта, а сърцата Ви с чисти помисли. Нека новото начало даде живот на стремежите ви и се радвате на плодотворна година.