Школа "Интензив"
От учители за учители или ученето като начин на живот

От учители за учители или ученето като начин на живот

seminar-obshta1.jpg

Школа ИНТЕНЗИВ организира за своите преподаватели семинар, на който лектори бяха техни колеги. Събитието се проведе на 15 април, петък, в Регионална библиотека "Априлов - Палаузов".

Презентаторите Анелия Атанасова, Снежана Цонкова, Петър Димитров, Деси Баръмова и  Даша Недкова по различен начин се опитаха да представят своята гледна точка към идеята за съвременния преподавател. Общото между всички изложения бе идеята, че преподавателят на 21 век, трябва да не спира да се самоусъвършенства, да изисква от себе си да е на ти с технологиите, по-информиран за новите тенденции, по-емоционално интелигентен, по-критичен и аналитичен в мисленето си, защото да си учител не е професия, начин на живот.

Лекторите бяха полезни в изложенията си като запознаха своите колеги с различни онлайн приложения и платформи, чрез които могат да направят часовете си по-интерактивни и ефективни. Освен това дадоха практически съвети, които се базират на техния собствен опит и предложиха интересни варианти за повишаване уменията на самите преподаватели.

Управителят на школа ИНТЕНЗИВ, Анелия Атанасова представи обобщените резултати от анкетите, попълнени от ученици и техните родители относно обучението и работата на преподавателите – важна информация, която да даде отправна точка за конкретни изводи относно аспектите в учебния процес, върху които трябва да се работи и тези които са привлекателни за обучаващите се.  Беше обърнато внимание и на единната концепция на обучението в школа ИНТЕНЗИВ, чиято цел е да поддържа едно общо високо ниво на обучение и все пак да запази почерка на всеки един от преподавателите.

Позитивно отношение, стимул за развиване на нови компетенции и споделен опит – това отнесоха със себе си всички присъстващи на семинара.