Школа "Интензив"
Актуално
Начало / Актуално / „Обери боклука!“2019 - РЕЧЕНО, СТОРЕНО!

„Обери боклука!“2019 - РЕЧЕНО, СТОРЕНО!

19-04-2019

Центърът на Габрово е малко по-чист след 17 април, защото курсисти от Школа ИНТЕНЗИВ и техните преподаватели се включиха в инициативата на Община Габрово „Пролетно почистване“ 2019 с мото „Обери боклука!“. Макар да бяхме избрали централен район, заради локацията на школата, количеството отпадъци, които събрахме бе впечатляващо по своя обем.

Очаквано най-многобройни бяха фасовете, а пластмасовите бъркалки за топли напитки ги конкурираха успешно. Имаше интересни находки като чорап, кабел за телевизионен приемник, пиафлора, лента с българското знаме, но не те бяха най-атрактивните за бригадата ентусиасти. Въоръжени с ръкавици, стикове и чували за боклук момичетата и момчетата от Школа ИНТЕНЗИВ почистиха отпадъците скрити в един храст в градинката до църквата „Успение на Света Богородица“. Нарекохме го „съкровищница за боклуци“, защото там имаше по много от всичко.

Както беше обявено почистването се проведе под формата на “Learning by doing” и комуникацията преминаваше основно на английски език. В тази част ни помагаха семейство Едуардс, които се включиха в инициативата заедно с трите си дъщери и се превърнаха в атракция за преминаващите габровци.

Школа ИНТЕНЗИВ участва за трета поредна година в пролетното почистване и макар със седмица „закъснение“ отново показахме, че освен добри ученици сме и добри граждани.

„Догодина пак ще се включим“, обещаха нашите курсисти, а до тогава помнете: „Трудно се чисти, лесно се цапа“, като мъдро заключиха едни от най-младите участници тази година.

Екипът на Школа ИНТЕНЗИВ благодари на всички нейни клиенти, преподаватели и приятели, които отделиха един учебен час от времето си и се включиха в „Обери боклука!“2019 .