Школа "Интензив"
Актуално
Начало / Актуално / По-щастливи и по-ефективни с ТЕС

По-щастливи и по-ефективни с ТЕС

06-12-2017

Част от екипа на Школа ИНТЕНЗИВ се включи в практическо обучение по Техники за Емоционална Свобода (ТЕС) с преподавател Мартина Иванова, Майстор-практик по ТЕС и Пренареждане на Матрицата.

В рамките на семинара участниците бяха запознати с различни техники за освобождаване на системата тяло-емоции-ум от стресиращи събития и негативни възприятия, които те сами приложиха  в практически упражнения с партньор. ТЕС бяха  демонстрирани от лекторката в решаване на реални казуси. Ключов елемент от обучението бе манипулирането на точките през, които минават енергийните меридиани на тялото.

„Свободата има различни измерения. Да си освободен в емоциите си е, може би, едно от най-стойностните й измерения, защото ако сме в хармония със себе си, ще сме по-щастливи, а щастливият човек е по-полезен както за себе си, така и за околните. За мен това обучение е още нещо вълнуващо и силно като преживяване, което ме зареди с неописуема енергия“ , сподели след семинара Анелия Атанасова, управител на Школа ИНТЕНЗИВ. 

Техниките за емоционална свобода  (EFT®), са най-известният метод от иновативно направление в психологията, наречено енергийна психология. Те свързват и комбинират достиженията на когнитивните терапии от западната наука с древното източно знание за тялото и фината жизнена енергия, които протича в него.

ТЕС и другите техники от енергийната психология често се използват за постигане на върхови постижения в бизнеса, спорта или в личен план. Те разкриват и елиминират подсъзнателни вътрешни конфликти и ограничаващи убеждения, които са пречка пред успеха и реализацията ни.