Школа "Интензив"
Актуално
Начало / Актуално / Много родители влязоха във виртуалната зала на Intenzivno.com

Много родители влязоха във виртуалната зала на Intenzivno.com

11-11-2016

Уебинар на тема „Как да помогнем на децата си да учат чужд език без ние да го владеем“ беше проведен на 6 октомври 2016 г. във виртуалната зала на платформата за онлайн обучение Intenzivno.com

Вижте видеото от уебинара ТУК

 

Уебинарът на тема „Как да помогнем на децата си да учат чужд език без ние да го владеем“  привлече вниманието на много родители и те „напълниха“ виртуалната зала на платформата за онлайн обучение Intenzivno.com. Лектор на уебинара беше Анелия Атанасова, която има 25-годишен опит като учител, методик и консултант в сферата на чуждоезиковото и онлайн обучение.

Тя обърна внимание на предварителната подготовка на децата и мотивацията като важен фактор за ефективното учене на език, а родителите взеха активно участие в зададените им въпроси по темата.

Бяха развенчани митове за ученето на чужди езици, като твърдението, че езикът е труден и респективно ученето му не ни се отдава, че е „трагедия“, ако сменим учителя си, че е достатъчно да учим в час и самоподготвка не е нужна.

Анелия Атанасова говори за някои важни принципи, които родителите трябва да следят, децата им да прилагат, а именно: да имитират изучавания език, по отношение на произношението; да имат самочувствието, че вледят езика от първия урок; да се научат да ценят чуждия език, чрез употребата му – четене на книги, гледане на филми и др.

Беше разгледана и фигурата на съвременния учител. Той трябва да отговаря на нови, по-високи изисквания, да се самообучава и развива непрекъснато, да изисква от себе си и от учениците си, но като най-значима в процеса на учене на език бе изтъкната ролята му на вдъхновител и модел за подражание.

В края на уебинара присъстващите се възползваха от възможността да задават своите въпроси към лектора. Всички изразиха удовлетвореност от получената информация, а предимството на технологиите в конкретния случай им предоставя удобството да си я припомнят при желание, защото записът на сесията се пази в техните профили в Intenzivno.com. Могат да прегледат видеото от уебинара и онези, които заявиха желание за участие в него и имат регистрация в нашия сайт, но не успяха да се включат.

Школа Интензив благодари на всички, които отделиха от времето си и станаха част от „Как да помогнем на децата си да учат чужд език без ние да го владеем“. Обещаваме Ви, че това не е последната ни среща със заинтересованите да разширят познанията си по теми свързани с езиковото обучение. Предложенията за следващ уебинар могат да дойдат и от Вас, приятели. Затова, ако имате идея или въпрос в областта на изучаването на чужди езици, по който искате експертно мнение, не се колебайте да ни пишете.