Школа "Интензив"
Актуално
Начало / Актуално / Метод за спиране на пушенето №1 в света вече и в Габрово.

Метод за спиране на пушенето №1 в света вече и в Габрово.

19-06-2017

На 24 юни в Габрово в хотел Балкан от 10 часа, ще се проведе терапия за отказване цигарите по методът на Алън Кар.

Това е най-добрият метод за отказване на цигарите, който се провежда в България от 9 години и за първи път гостува в Габрово.

Алън Кар е най-големият експерт по проблемите на пушенето в света. Самият той е бил много тежък пушач (с по 60 цигари дневно) и след десетки безуспешни опити да спре цигарите, през 1983 г. открива своя уникален метод.

Терапията на Алън Кар се провежда в групи до 20 души, под опитното ръководство на сертифицирани терапевти – самите те бивши пушачи, спрели цигарите по същия метод. Тя е построена на принципите на позитивната психология, с елементи от когнитивно-поведенческа терапия. Сесиите приличат на семинар – динамичен, интересен и увлекателен диалог между терапевта и клиентите. Терапията продължава около 6 часа, а клиентите пушат, ако желаят, по време на регулярните почивки – на всеки 45-60 мин.

Болшинството от пушачите успяват да се отърват от цигарите само след една 6-часова терапия. За хората, които не успеят, има допълнителни, надграждащи сесии, които са безплатни.

Всеки посетил терапията на „Алън Кар“ получава 3-месечна поименна гаранция и ако не успее да спре да пуши, може да си получи парите обратно. На базата на тази гаранция се изчислява успеваемост над 90 % след първите 3 месеца, а година след терапията над 70% от клиентите продължават да са щастливи непушачи.

По света с помоща на метода на Алън Кар, цигарите са спрели знаменитости като Антъни Хопкинс, Стефано Габана, Деми Мур, Аштън Къчър, Лиза Стенсфийлд, Джордж Харисън, Ричард Брансън, Лийм Нийсън, Голди Хоун и мн. др.

Подробна информация можете да намерите на сайта www.nepushaveche.com