Школа "Интензив"
Актуално
Начало / Актуално / Добрите учители преподават, а великите ВДЪХНОВЯВАТ

Добрите учители преподават, а великите ВДЪХНОВЯВАТ

23-10-2017

“Добрите учители преподават, а великите ВДЪХНОВЯВАТ” беше заглавието на семинара, който Анелия Атанасова в качеството си на Треньор за Лична и Професионална Ефективност проведе с преподавателите от „Интелекти“ Велико Търново. Събитието се проведе на 7 октомври в старата столица по покана на обучителния център.

Като бизнес НЛП* Мастер практик г-жа Атанасова представи всички акценти в своята презентация - темите за клиентски ориентираното поведение, менажиране на учебния процес и ролята на учителя в него.

Лекционната час беше съпроводена с интеракция с публиката, а черешката в събитието бяха обучителни игри, наречени „Синтез на сетивата“. Тяхната цел е чрез активиране на колкото се може повече сетива на участниците да се постигне подсъзнателно възприемане на знанието, което от своя страна да приведе всеки от тях в състояние на високи постижения.

„Усмивките на лицата на участниците по време на семинара, позитивното им отношение към случващото се и реакциите им след приключването им показаха ефективността на подобен формат и утвърдиха в мен желанието да продължавам да правя такива събития“, обобщи Анелия Атанасова.

*Невро-лингвистичното програмиране (НЛП)- е подход за общуване, личностно развитие и психотерапия създаден през 70-те години на XX век. То предоставя техники и инструменти за изследване на собственото ни поведение и поведението на другите, помага ни  да осъзнаем към какво се стремим и да открием успешни житейски модели за това в най-близкото ни обкръжение и да ги използваме за по-бързото и ефективно постигане на собствените си цели.