Школа "Интензив"
Коледно настроение с коледен календар

Коледно настроение с коледен календар

Направихте ли Вашия коледен календар? Ние сме готови. Тази година решихме да заложим на нещо просто, лесно, но  много интересно и полезно.

 advent-calendar-7.jpg

1.      Събрахме 24 части от вътрешността на ролки от тоалетна хартия. Купихме красива коледна опаковъчна хартия – в червено, разбира се. Панделката е остатък от миналогодишния пазар за коледни красотии, а телбод, тиксо, лепило и ножичка са ни винаги под ръка. Да не забравим да споменем и нещо от „материалите“, което присъства на снимката, но няма как да се види, а именно ГОЛЯЯЯЯМОТО желание да сътворим нещо красиво. Има и още нещо – тайна съставка, която още няма да издаваме.

advent-calendar-1.jpg

2.      Започваме с обличането на ролките.

advent-calendar-2.jpg

3.      Готови сме, за да ги захванем с помощта на телбода така, че да оформим елха.

advent-calendar-3.jpg

4.      Ето как се получават нещата. Панделката я включихме, за да придаде още по-празнично настроение.

advent-calendar-4.jpg

5.      А ето я и тайната съставка – 24 въпроса свързани със зимата и Коледа. Подготвихме ги така, че да са подходящи за едни от най-малките ни приятели, защото Коледата и коледния декември е най-специален именно за тях. Подготвихме задачки, които нарекохме коледни умнотии, като се постарахме да има питанки от българския език, математиката, да има неща за изрязване, рисуване и оцветяване все на коледна тема, разбира се, сложихме и въпроси свързани с традициите около Коледа . Целта е децата хем да се забавляват хем да научват нещо за Коледа или покрай Коледа.

advent-calendar-5.jpg

6.      Не забравихме и лакомствата.

advent-calendar-6.jpg

7. Нашият коледен календар!

advent-calendar-7.jpg