Школа "Интензив"
Актуално
Начало / Актуално / Шест „ЗА“ за American Download

Шест „ЗА“ за American Download

03-09-2020

American Download на издателство Hamilton House е нова поредица, която идва, за да даде на интересуващите се познания по английски език в призмата на американската му интерпретация. Споделяме с Вас мнение от първо лице на нашия колега Ива Дончева, която вече работи със системата и има реална представа за нейните силни и слаби страни.

"Ето моите 6 категорични "ЗА" за American Download", каза г-жа Дончева след като я попитахме за мнението й.

  1. Изключително добре изготвен учебник, много практичен, има от всичко необходимо за всяко ниво, без да се изпада в излишни академични подробности.
  2. Включва елементи, които са безкрайно полезни, а в другите системи се залагат само периферно. Например сериозни упражнения с предлози и словообразуване.
  3. Обръща се сериозно внимание на научаването на нова полезна лексика, която се върти в цялата урочна единица, както и в учебната тетрадка и тестовете, а както всички знаем „Повторението е майка на знанието“.
  4. Тестовете (в учебната тетрадка и книжката с тестовете) са направени визуално удобно и покриват отлично материала.
  5. Граматиката е отлично систематизирана, полезна, а в края на учебника в теоретичния граматичен раздел информацията е дадена много по-подробно, ясно и с примери в сравнение еквивалента в други системи.
  6. Системата притежава и интерактивен софтуер, който прави ученето по него в класната стая по-интересно и раздвижено.

В заключение: Бих го препоръчала горещо да се ползва и за други цели, не само ако някой има желание да учи American English. Учебникът, без съмнение, е вън от клишето, че е с изключително американски привкус и е подходящ само за курсове по General American English.