Школа "Интензив"
Актуално
Начало / Актуално / Сугестопедичен курс по английски език със сертифициран учител

Сугестопедичен курс по английски език със сертифициран учител

18-05-2020

Ако ни попитате „За кого е курсът?“, то съвсем кратко ще Ви отговорим – ЗА ВСЕКИ. Разбира се, можем да Ви дадем и по-детайлен отговор. Курсът е подходящ за:

  • всеки, който многократно е започвал и прекъсвал обучението си по английски език, защото все нещо не се е получавало;
  • всеки, който е изградил грешно мнение, че ученето на чужд език не е за него или че английският език е много труден;
  • всеки, който намира класическата форма за неудачна в неговия/нейния случай;
  • всеки, който смята, че е прекалено възрастен или млад, за да започне да учи език, защото възрастта при изучаването на език по метода на СУГЕСТОПЕДИЯТА няма значение.

Нали Ви казахме … за всеки, защото ние вярваме, че всеки може да усвои успешно език и ние се радваме да го приветстваме и запознаем с методите на сугестопедията.

За СУГЕСТОПЕДИЯТА като метод на учене, накратко.

Сугестопедичният курс се основава на учението на проф. Георги Лозанов за трайно усвояване на чужд език, без стрес и напрежение, без разочарование от трудностите, които срещаме в срещата си с непознат език. Това е едно цялостно философско, психологическо и методологическо направление, което в съвременния свят се използва от всички водещи университети във Великобритания и САЩ при разработките на програми не само по английски език.

Обучението се осъществява в спокойна и красива обстановка, следвайки седемте основни закони на сугестопедията, сред които са любов, свобода и усещане, че нещо необикновено се случва, на фона на класическа музика. Знанията се представят по интересен и първоначално необичаен за хората начин, като се включват много игри, песни, говорене. Всичко това върви заедно с усвояването на необходимата граматика и лексика. По този начин, без стрес и ненужна състезателност, с много любов и уважение към обучаващите се, те могат неусетно да научат около 1500 думи в рамките на първия курс на обучение.

Наред с видимите успехи при изучаването на чужд език, сугестопедичният метод на обучение помага на участниците да намалят вътрешното напрежение, стреса от ежедневието, различни блокажи, които имат по отношение на нови знания или уменията им да се справят бързо и добре с тях. Наблюдава се положително терапевтично влияние, като се повишава емоционалната положителна оценка, хората заживяват в тази особена и чудесна общност, която естествено свързват и с английския език.

Занятията в летния сугестопедичен курс по английски език ще се водят от Поли Гочева. Тя е сертифициран преподавател по сугестопедагогика от фондацията «Проф. Д-р Георги Лозанов и проф. Д-р Евелина Гатева». Също така тя притежава Сертификат TEFL (Teaching English as a Foreign Language ) за преподавател  по английски език, признат в целия свят.

Продължителност на курса:             50 учебни часа*

Цена на курса за група:                     260 лв. *

Форма на обучението:                      присъствена

Продължителност на едно занятие:    минимум 2 учебни часа (1 уч. час)

График:        оформя се според желанията и възможностите на участниците в групата

Записване:                                         до 16 юни с пълната такса

Начало на курса:                                22 юни

*Обявените цена и брой часове са за група от 7 човека. Хорариумът търпи промяна, ако желаещите за обучение са по-малко.