Школа "Интензив"
Актуално
Начало / Актуално / Пролетно почистване – „Обери боклука“ 2019 – УЧАСТВАМЕ!

Пролетно почистване – „Обери боклука“ 2019 – УЧАСТВАМЕ!

15-04-2019

Поради валежите отложихме чистенето предвидено за миналата сряда,за тази - 17 април. Елате!

Курсисти и учители от Школа ИНТЕНЗИ ще се включат за трета поредна година в кампанията на Община Габрово Пролетно почистване – „Обери боклука“ 2019. На 17 април, сряда, за един учебен час от 15:15 – 16:00 ч. те ще почистват улиците около школата и градинката до църквата Успение Богородично. Първоначално предвидената дата 10 април събра между 40 и 50 желаещи да се включат, основната част от които ученици. Валежите в самия ден и предходните два дни и опасността участниците в инициативата да се намокрят и разболеят, бяха причината акцията по почистване да се отложи са следващата седмица по същото време, тъй като прогнозите предвиждат сухо макар и хладно време.

Целта на инициативата е освен да подкрепим благородното дело за почистване на средата, в която живеем, е и да се използва възможността, за да се направи урок на принципа “Learning by doing”  или учене чрез правене. Така докато почистват курсистите ще говорят на английски, използвайки лексика свързана с дейността, която извършват.  

В помощ на участващите в  пролетното почистване ще има ръкавици и чували, осигурени от Община Габрово, както и стикове за събиране на боклуци.

Освен удовлетворението от добре свършената работа участниците ще получат и сладки награди.

Включете се!