Школа "Интензив"
Актуално
Начало / Актуално / Призово място за Владимир Йовчев в Longman competition 2019

Призово място за Владимир Йовчев в Longman competition 2019

08-05-2019

Второ място спечели курсистът на Школа ИНТЕНЗИВ Владимир Йовчев на националния кръг на състезанието по английски език Longman competition 2019, като остана само на точка от първенеца в неговата категория – PTE Genral Level 4. Това е най-високото от осемте нива на престижната чуждоезикова надпревара, като тази година на нея се явиха повече от 8 000 ученика, само 1000 от които бяха допуснати на национален кръг.

Владимир получи награда от организаторите на Longman competition на специална церемония в хотел „Балкан” /Шератон/ София. Школа ИНТЕНЗИВ също отличи своя дългогодишен курсист с благодарствена грамота и символичен подарък, като екипът ни му пожела да продължава да постига с постоянство успехи във всичко, с което се захване. Владо се обучава в Школа ИНТЕНЗИВ от детската градина и макар да не учи в езикова гимназия, той винаги е бил един от най-добре представящите се по време на занятия и на състезания.

Владимир не се явява за пръв път на престижното езиково състезание. Миналата година беше само на 2 точки от третото място. 2019-та обаче, както самият той сподели, е годината, в която показа какво може, но и годината предложила най-големите предизвикателства за знанията му по английски език. Това се отнася най-вече за в частта слушане, защото някои от дикторите, освен носители на езика говорещи бързо, са имали и говорни специфики, което е едно допълнително затруднение.

От явилите се на училищен кръг на Longman competition 2019 петнадесет курсиста на Школа ИНТЕНЗИВ до национален кръг бяха допуснати седем, като петима от тях успяха да се явят. Освен  призовото място на Владимир не трябва да пропускаме да отбележим и достойно представяне на останалите четирима – Димитър Стефанов (PTE Young Learners Firstwords), Калина Георгиева ( PTE Young Learners Breakthrough), Искра Димитрова (PTE General Level 1) и Божидара Колева (PTE General Level 1). Екипът на Школа ИНТЕНЗИВ им благодари за усърдието и смелостта да покажат способностите си, като ги награди с благодарствена грамота и символичен подарък.