Школа "Интензив"
Актуално
Начало / Актуално / Курсисти на Школа ИНТЕНЗИВ се срещнаха онлайн с японски ученици

Курсисти на Школа ИНТЕНЗИВ се срещнаха онлайн с японски ученици

22-12-2021

Курсистите по японски език на Школа ИНТЕНЗИВ Зорница Пашова, Мартин Стефанов и Александър Пашанков участваха в онлайн среща с ученици от гимназия „Сейджо“ в град Тойоаке, Япония. Събитието бе част от вече традиционния обмен между българския и японския град. Вече втора година Ковид 19 е причина младежите да не посещават физически своите приятели, но те продължават връзката помежду си, благодарение на социалните мрежи и платформите за видеоконференции.

Този път избраха да си говорят за забележителности и традиции в своите страни. Работният език на срещата беше английски, но курсистите на школа ИНТЕНЗИВ изненадаха с презентации на японски език. Зори представи обичая „Мартеници“. Марти разказа за Великден, а Алекс посвети представянето си на паметника Шипка. Българчетата разказаха също и за Дома на хумора, Интерактивния музей на индустрията, храм-паметник „Св. Александър Невски“.

Японците говориха за училищната си екскурзия и забележителностите, които са посетили, за традиционните японски музикални инструменти и празнуването на Коледа в Япония.

Обменът с гимназия "Сейджо" започна през 2018 г. по инициатива на габровката Светла Хасегава. Оттогава училищата поддържат активни връзки, а учениците имат възможност да прекарат две седмици в българско или японско семейство и да разберат повече за начина на живот и културата на страната.  

Срещата приключи с поздрави за всички участници през годините и пожелания следващата година да бъде по-спокойна и пътуванията да се възстановят. 

Екипът на Школа ИНТЕНЗИВ благодари на Община Габрово за поканата и дадената възможност нашите курсисти да приложат на практика наученото по японски език.

В статията е използвана информация от: www.gabrovo.bg