Школа "Интензив"
Актуално
Начало / Актуално / Със 140 кг по-чисти, по-отговорни, по-добри

Със 140 кг по-чисти, по-отговорни, по-добри

05-05-2017

Снимки от пролетно почистване може да видите ТУК.

Екипът и курсисти на Школа ИНТЕНЗИВ се включиха в инициативата на Община Габрово „Пролетно почистване 2017 – Обери боклука“ и на 28 април /петък/ почистваха около Държавен Куклен театър –Габрово, Художествената галерия „Христо Цокев“ и междублоковото пространство на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“.

Сговорната ни дружина събра малко повече от 140 кг. боклук. Зад внушителната цифра „забравени“ предмети на улицата в централна част на града ни, се крият стоици фасове, чашки за кафе, целофани от кутии с цигари, опаковки от храни, пълни торбички с битови отпадъци и строителни материали, останали от ремонти и саниране на един от блоковете. Сред най-интересните находки са чадър, червило, плетени чорапи, пуловер, пакетче отворени, но почти не докоснати солети, лопата, маркуч от прахосмукачка и голямо парче мокет. От курсистите в Школа ИНТЕНЗИВ заслуга за освобождаването на пространството от тези предмети имат Радина Иванова, Гергана Чевикова, Моника Ръжданова, Кристина Петкова, Християн Генев, Виктор Венков, Георги Стоянов, Александър Пашанков, Селена и Ивет Симеонови.

За награда всички почистващи получиха шоколади, като така възкресихме по един съвременен начин познатата българска приказка „Сливи за смет“.

Кварталът, който почиствахме стана по-прегледен и по-чист, а ние се почувствахме по-отговорни и по-добри. За съжаление само седмица след това местата, които изглеждаха така добре без боклуци вече започнаха да придобиват печалния си вид от преди нашата акция. Това идва да покаже, че грижата към околната среда трябва да е ежедневна, а не само кампанийна. Тази година Школа ИНТЕНЗИВ за пръв път се включи в традиционното пролетно почистване, което Община Габрово организира, но няма да е последното.

Защото ЗЕМЯТА не се нуждае от ХОРАТА.

ХОРАТА се нуждаят от ЗЕМЯТА.