Школа "Интензив"
Актуално
Начало / Актуално / "Поход на вдъхновителите" за новата учебна година започна от Габрово

"Поход на вдъхновителите" за новата учебна година започна от Габрово

21-10-2016

Първият „Поход на вдъхновителите“ за новата 2016-2017 учебна година и 36 поред от началото на инициативата се проведе в Габрово. На 15 октомври по покана на школа ИНТЕНЗИВ и с подкрепата на Национална Априловска гимназия вдъхновителите говориха пред габровци.

Г-жа Анелия Атанасова, управител на школа ИНТЕНЗИВ , влезе в ролята на домакин и приветства с добре дошли както публиката в Актова зала на НАГ, така и младите експерти, дошли да заразяват с положителен пример и енергия.

„Аз съм от тези, които дочитат книгата, която други биха захвърлили след втората-третата страница. Това се нарича професионализъм“, каза Кристалин Чавдаров, един от инициаторите и лице на „Поход на вдъхновителите“. Според него ключът към успеха е съчетанието между упорита работа, постоянството, амбицията, от една страна, и умението да прощаваш, да се извиняваш и да изразяваш обичта си, от друга. В 36-тото издание на Похода основателят на „Аз мога – тук и сега“ беше подкрепен от още петима вдъхновители, всички те - различни в избора, който са направили в професионално отношение, но и еднакви в младостта и ентусиазма, с който говорят за упоритата работа, мотивацията и търсенето на възможности, за да успееш.

С огромно задоволство отбелязваме, че сред тях беше за пръв път и габровецът Христо Христов – директор на iHELP България. Възпитаник на Априловото школо, този път той беше тук, за да разкаже за своя избор на професионално развитие. „Не знам дали съм успял, но със сигурност мога да кажа, че съм щастлив“, заяви скромно в заключение Христо.

Всеки един от шестимата вдъхновители представи своята гледна точка за успеха си и защо са направили избора да се реализират в родината си. Разказите бяха от първо лице - искрени и неподправени. Така всеки един  от присъстващите можеше да погледне през очите на Алекса Тачев - набиращ професионален опит млад IT специалист, избрал да учи и едновременно да работи по специалността си в България; през призмата на Радостина Банева - усмихнат и чаровен адвокат, учил в чужбина, но практикуващ в родината си; през погледа на Любомир Стоянов - вече реализиран професионалист в областта на организирането на събития и от нестандартната гледна точка на Тодор Колев – основател на софтуерна компания, и да си даде отговор на въпроса: „Има ли смисъл да остана и да правя нещо тук и сега?“ Убедени сме, че ако сте слушали внимателно и сте уловили посланията, които думите на тези успешни млади хора носеха, отговорите Ви ще бъдат само положителни.

Школа Интензив благодари на шестимата вдъхновители за сърцатото и атрактивно представяне. Изказваме искрени благодарности и на Вас, които отделихте от времето си в почивния съботен ден и се докоснахте до енергията на младите хора, успяващи в България.

 

Повече снимки от събитието може да разгледате ТУК.