Школа "Интензив"
Актуално
Начало / Актуално / Курсистите от групата по японски език приготвиха суши със собствените си ръце

Курсистите от групата по японски език приготвиха суши със собствените си ръце

22-02-2017

Курсистите от групите по японски език с преподавател Петър Димитров и Калина Попова получиха неочакван подарък от екипа на Школа Интензив – майсторски клас по правене на суши. Постоянството и усърдието им вече трета година да усъвършенстват знанията и уменията си по японски език беше възнаградено с урок по правене на суши.

Ние от Школа Интензив вярваме, че ученето на език означава и потапяне в културата на народа, който говори този език. Ето защо дадохме възможност на курсистите да усвоят умението да правят тази набираща популярност, бърза за приготвяне, полезна и вкусна храна – суши.

Наталия Балабанова, суши шефът на събитието, организирано от  Творческо студио “Be happy”, показа на любителите кулинари как да направят три вида суши: макидзуши, урадзуши и унагидзуши. Тя даде практични съвети за това от къде могат да се закупят и какви са най-подходящите продукти, които могат да се намерят на нашия пазар, за да приготвим вкусно суши. Наталия предложи различни традиционни и нетрадиционни плънки, както и фюжън варианти на японското ястие.

Всеки присъстващ имаше възможност да направи свое суши. Нашите курсисти се възползваха и бяха изключително умели в завиването на вкусното руло. Междувременно всички гости опитаха традиционната напитка саке, комплименти от суши майстора, както и истински японски зелен чай матча.  Черешката на тортата дойде накрая - дегустация на направеното от участниците в майсторския клас.

Удовлетворението от участието си личеше както по време на самото събитие, така и от обратната връзка с нашите курсисти, които са използвали наученото, за да направят сами суши в домашни условия.

Снимки от М.К. „Суши със собствените си ръце“ може да видите ТУК.